Ròlunk

A St.Georgius Manager Club, alulról induló civil kezdeményezés, amely független bármilyen ideológiai vagy politikai hovatartozástól.

Szakmai célja, hogy közreműködve a helyi közigazgatással és pártok képviselőivel, a legjobb tudásuk szerint, a régió fellendítéséért együtt dolgozzanak.

A szervezet, platformként is szeretne szolgálni a régió fontos és előremutató megmozdulásának szervezésében, ezért olyan szervezeteket és magánszemélyeket szólít meg, akiknek érdekük a közösségépítés az érdekképviselet valamint a gazdasági és kulturális innováció.

A történetük nem egy forradalom szagú kávéházban, s nem is egy kaliforniai garázsban kezdődött, hanem Marosszentgyörgyön, a gyümölcsfák alatt! – ahol, már évek óta kisvállalkozók, cégvezetők, orvosok és művészek rendszeresen találkoztak és a munkáról, annak kihívásairól, sikereiről és nehézségeiről tárgyaltak, próbáltak egymás tapasztalatából tanulni és próbálták egymásnak segíteni.

A szervezetet végül, az illatos fák árnyékában létrejött csapat 2017-ben indította útjára. Az alapítók: Bereczki Alexandru, Birtalan István, Borka-Balás Attila, Gogolák-Hrubecz Zsolt, Horváth Árpád, Nyulas Bernát, Szathmáry Zsolt-István, a Szent György (St. Georgius) nevet választották, a Klubnak, hogy a városvédelmező katonaszenthez hasonlóan megbirkózzanak a régió nehézségeivel, a kultúra és gazdaság sárkányával.

Munkájuk a közösség felhajtó erejére épül, arra az elgondolásra, hogy együttes erővel és közös célokkal jelentős változásokat érhetünk el a mikro társadalmunkban, s ez által példát statuálhatunk a többségnek. Szathmáry Zsolt-István, a klub jelenlegi elnökének szavaival élve, hiszen “CSAK – a gazdasági – a helyi adminisztráció – az oktatás és a kulturális intézmények őszinte összefogásával és közös stratégia kidolgozásával jöhet létre a térségben fejlődés és életminőség javulás”.